Koli

Koli, Şirketimize geldiğimizde, aklınızdaki ambalaj hakkında bize bilgi verirseniz, ihtiyaçlarınıza en uygun tasarımı üretebiliriz ve aklınızdaki ambalaja en yakın olanıdır. Böylece, ambalaj tek başına özel olmasına rağmen, işinizi kolaylaştıracak ve sizi rahatlatacaktır. Karton kutu üretimi mütevazı ve en düz durumda yapılır. Belirtilen hedefe uygun olarak üretilen kollar, kullanım alanı, amacı ve içindeki ürüne uygun olarak basılacaktır. Baskı ürün hakkında bilgilendirici niteliklere sahip olsa da, görselleştirmelerin ön planda tutarak bir reklam yapma özelliği olabilir. Ambalaj sektöründe baskı önemli bir noktadır ve bu işin son taçlandırmasıdır. Baskı kalitesi de önemlidir. Oluklu mukavva, üç kat kahverengi kraft kağıdından oluşan sert, güçlü ve hafif bir malzemedir. 1884 yılında İsveçli kimyager Carl F. Dahl, odun yongalarını yırtılma, bölme ve patlamaya karşı güçlü bir kağıt yapmak için bir süreç geliştirdi.

Koli

Kraft, yırtılma, bölme ve patlamaya karşı dayanıklı güçlü bir kağıt ürettiği için süreci çağırdı. Rulolar kağıt fabrikasından bir kraft kağıt oluklu mukavva veya bir dönüştürücü fabrikasına taşınır. Bitkide, kraft kağıt katmanları katlanır ve oluklu mukavva oluşturmak üzere yapıştırılır ve kesilir, basılır, katlanır ve kutulara yapıştırılır. Bu işlemin başlangıcında, kağıt fabrikasından kraft Ruloları oluklu mukavva adı verilen büyük bir makineye yüklenir.  Tipik bir oluk Futbol sahası (91.44 metre) kadar uzundur. Bazı rulo Kraft kağıdı oluk ortamı olarak kullanılır ve diğerleri astar olarak kullanılır, kraft kağıt katmanları medyanın her iki tarafına yapıştırılır. Oluklu mukavvayı oluşturmak için ısıtma, yapıştırma ve oluklu mukavvaya bastıktan sonra, tahtanın sürekli tabakası büyük kutu boşluklarına kesilir ve daha sonra baskı, kesme ve yapıştırma için diğer makinelere gider.

Net Koli

Son olarak, bitmiş kutu grupları, gıda işlemcisine, oyuncak üreticisine, otomobil parçaları distribütörüne veya oluklu mukavva ambalajına bağımlı binlerce işletmeye gönderilecek şekilde bantlanır. İşlenmemiş maddeler, hızlı büyüyen çam ağaçları, oluklu mukavva yapmak için kullanılan birincil hammaddeyi sağlar. En büyük ambalaj şirketleri, ağaçların olgunlaşması, hasat edilmesi ve fidelerin değiştirildiği binlerce dönümlük araziye sahiptir. Ağaçlar hasat edildikten sonra bacakları soyulur; kamyona sadece kamyonlar bir hamur değirmenine gönderilecektir. En büyük ambalaj şirketleri, ağaçların kraft kağıdına dönüştürülen değirmenlere de sahiptir. Değirmende, hasat edilen odun gövdeleri, odun yongalarını lifli hamura dönüştürmek için kullanılan kimyasallardan dolayı sülfat işlemi olarak da bilinen kraft işlemine tabi tutulur.

Kaynak: Netkoli.com

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gündoğdu Asfalt Hizmetleri

Short Haircuts Models – 2020

Bez Çanta