Erler Plastik Hizmetleri

Medikal Plastik Üreticileri, İnsan gücü kullanımını en aza indirmek ve finansal olarak daha fazla kar elde edebilecekleri yatırım yapmak için teknolojiyi en iyi şekilde kullanmaktır. Plastik enjeksiyon robotu, teknoloji kullanarak işletmenin sahiplerine hız kazandıran bir araç olarak üretim süreçlerinde yaygın olarak kullanılmaktadır. Bu aletin çalışması, kabaca eritilmiş plastik hammaddeyi bir kalıp yardımıyla şekillendirerek ve soğutulduktan sonra kapağı çıkararak gerçekleştirilir. Kalıptan çıkarılan ürün otomatik olarak azaltılır veya operatör tarafından manuel olarak alınabilir. Bu aracın kullanımında, en karlı durum, ürünün baskı sürecindeki döngü süresini kısaltmaktır.

Medikal Plastik Enjeksiyon, robotu bir ürün üretirken, üretim 6 adımda gerçekleşir. Robot enjeksiyon ünitesi üç ana bölümden doğar mengene ve kalıp. İlk prosedür kapanıyor. Soğutma ve enjeksiyon sırasında kalıbı basınç altında tutan bir ünitedir. Enjeksiyon işleminde, plastik malzeme granül içinde iken hazneye yerleştirilir ve ısıtıcılar yardımıyla alınır ve silindirin sonuna kadar vidalı destek vasıtasıyla eritilmiş malzemeyi basınç ve sıcaklık altında itme görevini yerine getirir. Enjeksiyon işlemi, kalıbı dolduracak kadar vidanın önündeki malzeme miktarı ile adım atar. Plastik üretiminde farklı yöntem ve teknikler kullanılmasına rağmen, bu yöntemler arasında en yaygın plastik enjeksiyon yöntemi tercih edilmektedir.

Medikal Plastik Kalıp, termoplastik malzemenin kalıp içinde belirli bir ısı ve basınç altında sürtünmeye maruz kaldığı ve sıvının kalıp içinde dağıldığı süreçtir. Bu sürecin en önemli avantajlarından biri, kalıp boşluğuna dağıtılan hammaddenin tek bir işlemle kalıplanmasıdır ve bu kalıplama sonucunda üretilen üründe ikinci bir işleme gerek yoktur, bu yöntem imalatta cazip hale gelir ve aynı anda birden fazla parçanın üretilmesine izin verir. Bu işlem tekniğinde, ürün 8 farklı aşamada üretilmektedir. Bunlar 1.Plastikleştirme 2.Kalıp Kapatma 3.Kalıbı Doldurmak 4.Ütü 5.6 yı tut.Soğutma 7.Kalıp Açma 8. Bu aşamaların ürün kalitesi üzerindeki etkisini anlamak için bu tanımları açıklayacağız.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gündoğdu Asfalt Hizmetleri

Short Haircuts Models – 2020

Bez Çanta