Gap Kimya Hizmetleri

Galvano Kimyasalları,  Su molekülleri ile yağ molekülleri arasındaki çekim kuvveti nedeniyle yağlı bir tabağa biraz su döktüğünde, su neredeyse bir küre şeklini alır. Çünkü bir küre maddenin en küçük yüzey alanıdır. Bu durum değişikliği, maddenin serbest enerjisini en aza indirir. Bir su damlası temiz bir cam yüzeye düştüğünde, yüzeye ince bir tabaka olarak yayılabilir. Niçin? Bunun nedeni, su moleküllerinin cam molekülleri arasında güçlü bir çekime sahip olmasıdır. Su molekülleri, cam moleküllerine bağlanmak için aşırı enerjilerini kullanırlar. Bu nedenle, su molekülleri serbest enerjilerini kullanmak için mümkün olduğunca yüzeye yayılır.

Yağ Alma Kimyasalı, Metal yüzey durumunda, ekstra bir elektron enerjisine sahip atomlar sıvı moleküller gibi hareket edemez. Yüzeydeki diğer atomlarla bağın serbest enerjisini azaltmanın tek yolu vardır. Bu, havadaki oksijen molekülü için geçerlidir. Başka bir deyişle, yüzeye ve yüzeye iletilen moleküller arasında belirli bir çekim vardır. Bu nedenle, metal yüzeyin kirli olduğunu varsaymak normaldir. Neyse ki, çoğu metal kaplama ve Bitirme işleri son derece temiz bir yüzey gerektirmez. Temizlik göreceli seviyelere sahiptir ve ilgilendiğimiz şey budur. Yapışmayı önlemek ve kaplama işini mahvetmek için sadece birkaç Angström (10 milyar metreden biri) kalın yağ tabakası (film) yeterlidir.

Fosfat Kimyasalları, Temizlik ne kadar iyi olursa, yerçekimi kuvveti o kadar büyük olur, temel metal atomları ve krom atomları arasındaki yerçekimi kuvveti o kadar büyük olur, 3 5 ton/cm2'ye kadar! Bir çelik parçayı fosfatlarken, parçayı temizlemek çok iyi olmak zorunda değildir. Gazyağı benzini, bu tür kirleri gidermek için karbon tetraklorür gibi birçok çözücüde bulunur, ancak çoğu patlayıcı ve Yanıcıdır, çünkü çok azdır. Çözücü, çözücünün Elle veya mekanik olarak yağdan arındırılmasında temizleneceği tanka batırılır. Parça tankta olduğunda, çözücü sıvısının ve/veya çözücünün buharı, su gibi bir şeker parçasını çözdüğü gibi malzemenin yüzeyindeki yağı çözer. Temizlenecek metal parçada kalın bir gres tabakası varsa, parça solvent tankına daldırılır ve kısa bir süre sonra gres tamamen çözülse bile, gres içeren parça üzerinde bir miktar solvent kalır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

Gündoğdu Asfalt Hizmetleri

Short Haircuts Models – 2020

Bez Çanta